Een natuurlijke speelplek biedt volop mogelijkheden om te leren en te ontdekken. Mirjam heeft veel ervaring met het organiseren van natuureducatie- en belevingsactiviteiten in de groene buitenruimte. Of het nu een schoolplein is, een polder, een buurttuin, een boerderij of een groene bibliotheek, er kan altijd een passend en aantrekkelijk programma aangeboden worden. Op zichzelf staande natuurworkshops en kinderfeestjes behoren ook tot de mogelijkheden.

 

De Snoepjestuin heeft voor het basisonderwijs een uitgebreid aanbod met buitenlessen:

 

Moestuinlessen in de tuin
Een jaarrond programma voor alle klassen van de basisschool in en rond de moestuin. Kinderen leren hoe je moet zaaien en komen later hun groente oogsten. Ook komen zij de oogst ter plaatsen verwerken tot bijvoorbeeld een heerlijke snijbiet omelet of spinazie smoothie. Tijdens de  themalessen ontdekken de kinderen alles wat kruipt en vliegt op de tuin. De lessen omvatten de kerndoelen 39,40 en 41 van het basisonderwijs en zijn afgestemd op het niveau van de leerlingen. 

 

Natuurlessen op het schoolplein
Een jaarrond programma over allerlei thema's uit de natuur in en om het schoolplein. We verzorgen deze lessen buiten op het groene schoolplein of zoeken een groene locatie in de buurt van de school. Er wordt gewerkt aan de kerndoelen 39,40 en 41. Het programma is geschikt voor groep 1 t/m 4 en afgestemd op het niveau van de leerlingen. De thema's en inhoud van de lessen is in overleg met de leerkrachten. 

 

NatuurBuitendagen (NatuurWijs)
Het basisprogramma betreft drie buitendagen in de natuur, in de omgeving van de school, indien mogelijk verspreid over de seizoenen. Er wordt gewerkt aan de kerndoelen 39,40 en 41. Het programma is geschikt voor groep 1 t/m 8 en afgestemd op het niveau van de leerlingen.  

Zelf ontdekkend leren met hart ( natuurbeleving), hoofd (kennis) en handen (doen). In de natuur, van de natuur en over de natuur. 

  

Naschools Aanbod
Projecten met een kop en een staart vanaf 4 tot 8 weken met een bepaald thema over natuur, duurzaamheid of gezonde voeding voor alle groepen van het basisonderwijs. De lessen vinden bij voorkeur buiten plaats in de omgeving van de school. De thema's worden afgestemd met de school.

  

 

 • Struintochtfeestje
  Struintochtfeestje
 • Mais poffen boven een vuurtje
  Mais poffen boven een vuurtje
 • Als blinde rups door het bos
  Als blinde rups door het bos
 • Natuurschilderij maken
  Natuurschilderij maken
 • Met elkaar een hut bouwen
  Met elkaar een hut bouwen
 • Insectenhotel
  Insectenhotel
 • Kleine beestjes zoeken op het schoolplein
  Kleine beestjes zoeken op het schoolplein
 • Natuurles op het schoolplein
  Natuurles op het schoolplein
 • Eten uit de natuur
  Eten uit de natuur
 • Vogelhuisjes schilderen
  Vogelhuisjes schilderen
 • Wormen onderzoek
  Wormen onderzoek
 • De wormendans
  De wormendans
 • Brandnetelsoep maken
  Brandnetelsoep maken
 • Brandnetels zoeken
  Brandnetels zoeken
 • Allemaal eten uit de natuur
  Allemaal eten uit de natuur

Natuur Workshops
Tijdens evenementen, markten of voor organisaties zijn er creatieve natuur-workshops  mogelijk, zoals: mini-insectenhotel maken, vogelhuisjes bouwen, een mini-moestuintje of een hangend tuintje maken, zaadbommen, hutten bouwen, afval-lab of groen-lab. Op aanvraag.
 

Kinderfeestje in de natuur

Wil je een feestje vieren in de natuur? De Snoepjestuin is aangesloten bij “Natuur is een Feest”, de landelijke organisatie van natuurfeestjesgevers. Kijk voor meer informatie op: www.natuuriseenfeest.nl.

Er is een aanbod van natuurfeestjes op verschillende locaties:

1. De Broekpolder in Vlaardingen 
2. Het Kralingse Bos in Rotterdam
3. Het Eiland van Brienenoord in Rotterdam
4. Het Voedselbos in Vlaardingen.

 

Kosten
Kosten voor een feestje: € 100,00 per 8 kinderen, ieder kind extra is € 7,50 extra per kind, maximaal 12 kinderen. Reiskosten buiten Vlaardingen € 7,50 totaal. Het feestje duurt 2,5 uur.